< Povratak na listu
  • #history

Kratka Povijest Unreal Tournamenta

Tomislav Sertić |
Kratka Povijest Unreal Tournamenta

Unreal Tournament (UT) je popularna multiplayer first-person shooter igra koja je prvi put izdana 1999. godine. Razvijao ju je Epic Games, poznat po svom serijalu igara "Unreal". UT je poznat po svojim naprednim grafičkim funkcijama, brzom i energičnom igri te velikom broju različitih oružja i modova igre.

Unreal Tournament (1999.)

Unreal Tournament (1999.)

Igra se prvi put pojavila kao dodatak za igru "Unreal", a kasnije je objavljena kao samostalni proizvod. Brzo je postala popularna među igračima, posebno onima koji su željeli pokazati svoje vještine u multiplayer igri. UT se istaknuo po svojim inovativnim modovima igre, kao što su Deathmatch, Capture the Flag i Assault.

Kroz godine, UT se razvio u franšizu koja je objavila nekoliko nastavaka. 2003. godine objavljen je Unreal Tournament 2004, koji je bio prvi UT koji je koristio novo grafičko jezgro i donio nove modove igre. Godine 2007. objavljen je Unreal Tournament 3, koji je donio grafičku revoluciju u franšizi.

Unreal Tournament 3 (2007.)

Unreal Tournament 3 (2007.)

Unreal Tournament je također imao značajan utjecaj na razvoj igara. Njegova napredna tehnologija korištena je u mnogim drugim igrama, a njegov multiplayer mod je utjecao na mnoge druge igre u istoj kategoriji.

Unreal Tournament se i dalje igra i voli diljem svijeta, a Epic Games nastavlja razvijati franšizu. Igra je postala kultna klasika među igračima i nastavlja imati veliku bazu fanova.