FAQ

search icon
 • Zašto je uopće osnovana Hrvatska esport inicijativa (HEI)?

  +
  Temelj osnivanja udruge je poboljšanje statusa esporta u Republici Hrvatskoj, a za navedeno je napravljena strategija pomoću koje bi se esport uvrstio u hrvatsko zakonodavstvo kao sport. To bi otvorilo nova vrata postojećim i budućim esport igračima, timovima i udrugama. Uvođenjem esporta u zakonodavstvo, kao ravnopravnog ostalim sportovima, pružila bi se mogućnost igračima, mladim poduzetnicima i inovatorima da esport odaberu kao „plan A“ u svom profesionalnom usmjerenju. Svim sudionicima bi navedeno olakšalo pronalaženje investicija koje su prijeko potrebne za profesionalizaciju esporta te bi se samim uvrštavanjem u zakon, pravilnike i sportske registre odbacila stigma koja prati sve sudionike esport i gaming tržišta, a to je da „samo igraju igrice...“
 • Koji su primarni ciljevi HEI-a?

  +
  Poboljšanje statusa esporta u Hrvatskoj, uvrštenje esporta kao sporta u hrvatsko zakonodavstvo te profesionalizacija samog esporta. Svi ostali ciljevi služe olakšavanju ostvarenja primarnih ciljeva i baš zbog toga, kao udruga, na svakom radimo svakodnevno.
 • Kako mogu pomoći HEI?

  +
  Najlakši način podrške je taj da budete pozitivan primjer osobe koja se bavi esportom, bilo iz zabave ili profesionalno, da ne širite toksičnost koliko god to bilo teško te da ohrabrujete svoje prijatelje koji se žele baviti esportom. U slučaju da imate ideje kako poboljšati status esporta u Hrvatskoj, a mi vam kao udruga možemo pomoći, uvijek nam se možete obratiti. Pokušajte ponuditi svoje znanje, vrijeme ili bilo koja druga sredstva jer ciljeva je puno i svaka pomoć je dobrodošla. Možete se i učlaniti u HEI udrugu. Članarina iznosi 50,00 kuna godišnje i koristi se za administrativan rad udruge, a višak sredstava se ulaže u esport (npr. financiranje troškova puta igračima na turnire). HEI je inače neprofitna udruga.
 • Zašto biti HEI član?

  +
  Učlanjenjem u HEI povećava se pregovaračka moć udruge i dolazi se do lakšeg ostvarenja zacrtanih ciljeva. Broj članova udruge nam služi kao pokazatelj uspješnosti i količine zainteresiranih za esport, ali i kao znak Vladi Republike Hrvatske, ministarstvima, udrugama, poduzećima i svima ostalima kako postoje građani koji su zainteresirani za poboljšanje statusa esporta u Hrvatskoj. Također, u slučaju da niste zainteresirani za članstvo u Hrvatskoj esport inicijativi, ali slažete se s našim ciljevima, potičemo vas da se učlanite u bilo koju esport udrugu u Hrvatskoj ili da osnujete svoju udrugu s nekim drugim specifičnim ciljevima, a koji će biti na dobrobit svih zainteresiranih za esport.