< Povratak na listu
  • #history

Jednostavno Super Mario

Tomislav Sertić |
Jednostavno Super Mario

Super Mario je kultna video igra koja se pojavila još 1981. godine i od tada je postala jedna od najpoznatijih i najpopularnijih igara na svijetu. Razvijena i izdana od strane Nintenda, Super Mario je platformerska igra u kojoj igrač kontrolira lika po imenu Mario koji pokušava spasiti princezu iz ruku zlog Bowsera.

Video o kratkoj povijesti super maria

Cilj Igre

Igrač mora proći kroz razne level-e, skakati preko prepreka i suočiti se s neprijateljima kako bi stigao do Bowsera. Tijekom igre, Mario može skupljati razne bonus predmete poput kapa, zvona, zvijezda i novčića, koji mu pomažu u njegovoj misiji.

Odigrajte super mario u internet pregledniku.

Isticanje boja uvijek su krasile Super Mario igrice

Isticanje boja uvijek su krasile Super Mario igrice

Platforme

Super Mario se može igrati na različitim platformama, uključujući Nintendo konzole, PC i pametne telefone. Igra je dostupna u mnogim verzijama, uključujući Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World i mnoge druge.

Decorative image related to article

Dio Kulture

Uz svoju zabavnu i zahtjevnu igrivost, Super Mario je postao kultni fenomen zahvaljujući svojoj jedinstvenoj i prepoznatljivoj grafici, zabavnoj glazbi i nezaboravnim likovima. Iako su se stvari promijenile kroz godine, Super Mario i dalje ostaje jedna od najboljih video igara svih vremena.

Deset razloga zašto odigrati Super Maria:

  • Klasična igrivost: Super Mario igra se zasniva na jednostavnoj, ali zabavnoj platformerskoj mehanici koja se testirala vremenom i još uvijek izaziva igrače.
  • Prepoznatljiv dizajn: Igra ima prepoznatljivu grafiku i likove koji su postali kultni u svijetu videa igara.
  • Zabavna glazba: Super Mario igra ima jedinstvenu i zabavnu glazbenu podlogu koja se pamti i još uvijek zvuči dobro.
  • Različite verzije: Postoji mnogo različitih verzija igre, svaka s novim levelima i funkcijama, tako da uvijek postoji nova avantura za isprobati.
  • Dostupnost: Super Mario igra je dostupna na mnogim platformama, uključujući Nintendo konzole, PC i pametne telefone, tako da je lako dostupna igračima širom svijeta.
  • Nostalgija: Super Mario je jedna od najpoznatijih i najstarijih video igara, što čini da mnogi igrači osjećaju nostalgičnu privlačnost prema igri.
  • Izazovan: Igra može biti vrlo izazovna, posebno za one koji pokušavaju doći do kraja igre ili osvojiti visoke rezultate.
  • Multiplayer opcije: Super Mario igra ima i multiplayer opcije, tako da se možete družiti s prijateljima i obitelji dok igraju.
  • Povijest: Super Mario igra je dio povijesti video igara i kulturne ikone, tako da igranje igre pomaže da se bolje razumije prošlost i evoluciju video igara.
  • Zabava: Naposljetku, Super Mario igra je jednostavno zabavna i privlačna, tako da će vam dati mnogo sati užitka dok igraju.
Super Mario Bros. is equivalent to the Big Bang of our gaming universe. If it were not for this blindingly spectacular creation, digital entertainment as we know it today would not exist.
— Hideo Kojima